slider
Facebook - Buggyra Racing Instagram - Buggyra Racing Twitter - Buggyra Racing Youtube - Buggyra Racing Flickr - Buggyra Racing

Petr Bošnakov - 04.10.2017

Buggyru čeká o víkendu v Jaramě závod desetiletí!

Buggyru čeká o víkendu v Jaramě závod desetiletí!

První plnohodnotný říjnový víkend se na okruhu Jarama poblíž Madridu uskuteční poslední závod letošního ME tahačů. Pro tým Buggyra Racing se bude jednat o závod desetiletí.
 

Po až brutální dominanci v sezónách 2007 – 2009, které roudnickému týmu přinesly zásluhou Markuse Bösigera (2007) a Davida Vršeckého (2008-2009) tři individuální tituly, plus stejný počet vítězství v Poháru konstruktérů, stojí Buggyra opět těsně pod vrcholem. K zisku individuálního titulu totiž stačí Lackovi při plném bodovém zisku jediného konkurenta Jochena Hahna patnáct bodů. Jako velmi reálný se pak jeví i triumf v Poháru konstruktérů.
 

Přesto Jarama nebude procházkou růžovým sadem, neboť o posledních krocích je známo, že bývají nejtěžší. „Pokud nedojde k totálnímu kolapsu techniky, což se nejeví jako pravděpodobné, Adam to dá. Nemá sice s vypjatými koncovkami šampionátů takové zkušenosti, jako David, na druhou stranu v Zolderu i Le Mans ukázal, že má nervy z oceli,“ konstatuje týmový manažer Jan Kalivoda. Zároveň připouští, že se v Jaramě může, byť na úkor k zisku Poháru konstruktérů, taktizovat. „V Jaramě nepojedeme jenom za sebe, ale za všechny partnery a fanoušky, kteří za námi vždycky stáli. Proto bude platit, že body berou jenom ti, kteří dojedou.
 

Mimochodem, v případě úspěchu ovládne Buggyra během jediné sezóny šampionáty Indie, Číny a Evropy. Něco takového tady ještě nebylo. A nejspíše hned tak nebude.  

Odesláním e-mailové adresy souhlasíte se Zásady o ochraně osobních údajů.

© BuggyraRacing

Webové stránky na míru od Lerstudio Hradec Králové